Da li se treba okrenuti zanatu?


Autor: admin

Da li se treba okrenuti zanatu?

Svedoci smo da sve manje mladih upisuju zanatske škole. Primera radi, u Beogradskoj Građevinskoj školi ove godine upisano je po jedno odeljenje keramičara i dekoratera zidnih površina, odnosno molera dok su u prethodne tri godine na ta dva smera imali grupe od svega 12 učenika.

Prema podacima Građevinske komore u Srbiji u ovom trenutku nedostaje oko 90.000 zanatlija svih profila. Filijalama Nacionalne službe za zapošljavanje najčešće se obraćaju poslodavci koji traže zavarivače, bravare, vozače, elektromontere, zidare, tesare, armirače, automehaničare, metalostrugare, stolare, šivaće konfekcije, tapetare, kuvare itd...

Činjenica je da sve više majstora odlazi u inostranstvo jer tamo čak i za neki kraći vremenski period (3,4 meseca) zarade određenu količinu novca za koju bi ovde radili godinu dana.

Naš website nudi oglašavanje vas kao majstora i kreiranje vaše cene rada. Ideja je obuhvatiti sve majstore sposobne za rad u njihovoj delatnosti, tako bi ostali građani u par klikova mogli naći majstora koji im je potreban i odmah ga kontaktirati. Takođe ovo je odlična prilika sve mlade neafirmisane majstore da nađu sebi posao.