Najpopularnije tehnike krečenja zidova


Autor: Admin

Klasično krečenje (bojenje) zidova disperzijom ili poludisperzijom je odavno izašlo iz standardnih okvira pojavom novih dekorativnih tehnika i boja.

Sa ovim tehnikama, zidovi, kao i sam prostor dobijaju novu estetsku dimenziju.

Još jedna pozitivna strana kod ovih tehnika je lako održavanje.

Neke od najpopularnijih tehnika su Calce Cruda, Travertin, Beton, Swahili, Africa, Špatulat...

 

Calce Cruda

 

Ako želite sofisticiran i moderan prostor sa efektom rustičnog zida koji vam daje doživljaj kao da gledate u umetničko delo. Onda je Calce Cruda savršen izbor za vas. Svaki rad je potpuno originalan i jedinstven, boju i teksturu birate sami. Materijal za Calce Crudu je na bazi kreča i gline, potpuno prirodan, pogodan je za zidove koji nisu sasvim glatki i ravni.

Travertin

 

Ovaj dekorativni materijal najčešće koristimo da bi smo postigli efekat prirodnog kamena Travertina, odakle i potiče njegov naziv.

Zbog svog sastava koji je baziran na mineralnim sirovinama Travertin sprečava pojavu buđi, algi i bakterija, nezapaljiv je i uz sve to omogućava laku ugradnju.

Beton tehnika

 

Ova tehnika je novija na našem tržištu, imitira grubi betonski zid. Najčešće se koristi za kafiće i klubove u kombinaciji sa drvenim gredama, pa tako prostorije dobijaju alternativni izgled sa efektom kreativnog nereda.

Naravno ova tehnika u kombinaciji sa određenim nameštajem može imati skroz drugačiji, elegantan izgled.

Swahili

 

Uz pomoć metaliziranih čestica ovaj materijal daje reflektujući efekat futurističkog dizajna.

Napravljen je u dve različite baze: srebrnu i zlatnu. Odličan je kod enterijera gde je potrebno postići pozlaćeni efekat.

Africa

 

Ovaj materijal stvsra svilenkastu podlogu koja izaziva izuzetne senzacije prilikom dodirivanja.

Uz to pruža osećaj udobnosti i prefinjenosti enterijera. Njegov sjaj i tople nijanse boja u kombinaciji sa rasvetom čine prostor senzacionalnim.

 

Špatulat

 

Špatulat ili kako ga neki nazivaju „lažni mermer“ se najčešće koristi u dekoraciji zidova prestižnih objekata, i u stanju je da oplemeni moderne objekte i poboljša lepotu klasičnih enterijera.

U njegovom sastavu je najfinija prašina koja se dobija od kamena, smesa koja prima kolorante i ulja koja ovom materijalu u završnici omogućavaju sjaj, ispod koga se vide tragovi rada i nanošenja.

Dekorativni materijal špatulat, izgleda kao neprozirna pasta izrađena od prirodnog kamena, mat ili sjajnog efekta, izgleda i strukture glačanog kamena ili mermera u zavisnosti od tehnike izvođenja.

Ako i vi želite neku od ovih tehnika i materijala u vašem prostoru, brzo i lako možete pronaći majstora na našem sajtu